Driver

In de downswing beweeg je het lichaam als eerste alsof je onderhands een bal opzij gaat gooien. Je hele lichaam komt op een juiste manier in beweging zonder na te denken. Je armen komen in deze beweging mee en daarbij let je op dat het einde van de grip wijst naar de bal. Je rechter bovenarm komt tegen je zij (borstkas) aan.

De positie van de armen en handen in de backswing komen mee met de beweging van het lichaam zodat op het juiste moment gewacht kan worden om de slag te maken naar de bal!  Wanneer het einde van de grip richting de bal wijst als de rechterbovenarm aan je zij kleeft, “hamer” of duw je de rechter onderarm in een schuine lijn naar beneden richting het doel. Op het moment dat je de rechter onderarm inzet met de hamer beweging vervolg je dit met een duw (release) van de rechteronderarm gelijkmatig naar de linkerkant van je lichaam ter hoogte van je heup! Dit zorgt ervoor dat je door zwaait naar de linkerzijde van het lichaam. Je handen zullen dan vanzelf dingen gaan doen uit ontspanning, wat veel sneller is dan dat jij ze zelf bewust beweegt!

Het is bijna hetzelfde als de swing bij de ijzers. Het enige is dat je i.p.v. onder de schouders, de onderhandse gooi opzij mag maken voor de schouders langs. Tevens merk je dat na de “hamer” beweging de slag opwaarts raakt omdat deze richting heuphoogte gaat i.p.v. naar beneden  Dit omdat de bal op de tee ligt i.p.v. op de grond! In de set-up breng je het bovenlichaam vanuit de heup iets naar rechts. Dit zorgt ervoor dat je goed achter de bal kan blijven en dat je de bal ook opwaarts gaat raken!

Tiger Woods

Thomas Pieters

The best drives of 2018